top of page

EREIGNIS Willkommen in Jelkő ház Terpes, Ihrem perfekten Reiseziel für einen erholsamen und unterhaltsamen Urlaub. Unser Apartmenthotel ist vom wunderschönen Mátra-Gebirge umgeben, wo Sie die friedlichen Geräusche der Natur genießen und die Gegend in einem Allradfahrzeug erkunden können. Wir bieten das ganze Jahr über eine Vielzahl von Veranstaltungen und Aktivitäten an, um Ihren Aufenthalt noch angenehmer zu gestalten.

terepeslogo_uj.png
Nehmen Sie an unserer wöchentlichen Weinprobe teil, bei der Sie einige der besten lokalen Weine probieren können. Unser sachkundiges Personal wird Sie durch die Verkostung begleiten, während Sie die atemberaubende Aussicht von unserer Terrasse genießen.
Weinprobe: Jeden Freitag um 18 Uhr
Koch-Unterricht: Erfahren Sie, wie Sie mit unserem erfahrenen Koch traditionelle ungarische Gerichte aus frischen Zutaten aus der Region zubereiten.
Unsere Kurse sind für alle Niveaus geeignet, vom Anfänger bis zum fortgeschrittenen Koch. Am Ende des Kurses können Sie Ihre Kreationen bei einem Glas Wein genießen.
jeep02.jpg
Wann: Der Unterricht findet samstags um 11 Uhr statt
Genießen Sie einen entspannten Abend mit unserem Movie Night Event. Wir sorgen für Popcorn und Getränke, Sie müssen sich nur noch zurücklehnen und die Show genießen.
kisyepp02.jpg
Erkunden Sie das Mátra-Gebirge mit unseren geführten Wandertouren. Unsere erfahrenen Guides nehmen Sie mit auf eine malerische Reise durch die Berge, bei der Sie verborgene Schätze und atemberaubende Ausblicke entdecken.
Egerben pihensz? Sétáltál a belvárosban, a várban, kipróbáltad a fürdőket, és új élményre vágysz? Terepjárózz velünk!

Baktai borkóstoló terepjárós túra

Az általad kért egri helyszínen foglalhatod el a kényelmes (na jó, ez irónia, a terepjárózás nem a kényelemről szól) ülésedet a terepjáróban, és már hasítunk is a 24-esen Egerbakta felé! ...ez így még túl egyszerű lenne, vigyünk bele izgalmakat!

Az Eger tábla után nem sokkal, a szőlőföldek és hétvégi házak között kanyargó murvás, agyagos útra térünk, ahol az emelkedőről jobbra tekintve elénk tárul Eger és az Eged-hegy. Kicsi kacsázás után átkecmergünk Egerbaktán (az útburkolatot tekintve ez is terepjárós élmény), majd a hegynek fölfelé tartva, az 51-es kilométernél a Gyarmati Bortár saját útjára térünk.

Itt olyan borkóstolóban lesz részetek, mint még soha!

A szőlőföldek között érjük el a szőlőhegy legmagasabb pontját, ahol beláthatjátok a környéket Visontától a Bél-kőig! És nemcsak körpanoráma vár, hanem Gyarmati László borász is, aki megkóstoltatja veletek a legfinomabb egri borokat, miközben a szőlőkről, a borászatról is mesél. A borkóstolót igény szerint sajtos piknikkosárral dobhatjátok föl, sőt a borkóstoló után vásárolhattok is a nedűkből.

A borkóstoló után Bakta felé térünk vissza, majd a gerincen Eger felé vesszük az irányt.

Ez az egyik kedvenc útvonalunk! A kilátás gyönyörű, és ha eddig nem is érdekeltek a borok, ahogyan Gyarmati László beszél róluk és a szőlőről, sajnálni fogod, hogy nem borász lettél!

A túra időtartama (állásidővel együtt) kb. 2 óra hossza, ára 32 000 Ft/autó, a borkóstoló díja 5000 Ft/fő. Igény szerint házi péksütis, kézműves erdélyi sajtos piknik kosár ára 3000 Ft/fő.

k4-topless_edited.jpg

Egerszalókon pihensz? Már ráncosra áztattad a lábujjaidat a fürdőben, körbejártad a sódombot, imádod a környéket, és új élményre vágysz?

Vagy a fürdőzés mellett szeretnél valami mást is kipróbálni? 

Piknik vagy borkóstoló terepjárós túra

A megbeszélt időpontban és helyen pattantok be a terepjáróba, és a K2-vel párhuzamosan futó, szőlőhegyek között kanyargó mezőgazdasági úton jutunk el a 25-re kanyarodva a Szépasszonyvölgybe, majd ugyanezen az útvonalon vissza Egerszalókra.

Ez az útvonal a különböző időjárási viszonyok között is biztonságosan járható, és bizony vannak kalandos, rázósabb szakaszai, ráadásul oda-vissza gyönyörű!

A szőlőhegyekről – Egerszalók felől közelítve Egert – csodaszép kilátás nyílik a városra, a távolba futó szőlőültetvények látványa mindenki szívét megdobogtatja! A vadvilág arrafelé nem fél mutatkozni, szarvasok, nyulak ugrálnak az autó körül, madarak rebbennek föl előttünk, ami főleg a nyitott terepjáróból fantasztikus élmény!

A borok szerelmesei borkóstolón vehetnek részt, akik pedig inkább a pocakjukat kényeztetnék, szép idő esetén panorámás kilátással piknikezhetnek. A piknik-kosár finom egri bort, péksüteményt, vajat és erdélyi sajtkülönlegességeket tartalmaz.

A túra időtartama a kapcsolt programok nélkül, útviszonyoktól függően egy-másfél óra.

A terepjáróval/terepjárón való szelfizést az időtartamba nem számoljuk bele

Élménytúra ára a kapcsolt programok nélkül: 25 000 Ft/autó

Piknik túra: 28 500 Ft/autó + 3000 Ft/fő

Borkóstoló túra: 32 000 Ft/autó + 5000 Ft/fő

bottom of page