top of page

WYDARZENIE Witamy w Jelkő ház Terpes, idealnym miejscu na relaksujące i pełne wrażeń wakacje. Nasz hotel apartamentowy otoczony jest pięknymi górami Mátra, gdzie można cieszyć się spokojnymi dźwiękami natury i zwiedzać okolicę pojazdem 4x4. Przez cały rok oferujemy różnorodne wydarzenia i zajęcia, dzięki którym Twój pobyt będzie jeszcze przyjemniejszy.

terepeslogo_uj.png
Dołącz do naszej cotygodniowej degustacji wina, podczas której możesz skosztować najlepszych lokalnych win. Nasz kompetentny personel poprowadzi Cię przez degustację, podczas gdy Ty będziesz cieszyć się wspaniałymi widokami z naszego tarasu.
Degustacja wina: W każdy piątek o godzinie 18:00
Lekcje gotowania: Naucz się przygotowywać tradycyjne dania węgierskie pod okiem naszego doświadczonego szefa kuchni, używając świeżych, lokalnych składników.
Nasze zajęcia są odpowiednie dla wszystkich poziomów, od początkujących po zaawansowanych kucharzy. Pod koniec zajęć będziesz mógł cieszyć się swoimi dziełami przy lampce wina.
jeep02.jpg
Gdy: Zajęcia odbywają się w soboty o godzinie 11:00
Spędź relaksujący wieczór podczas naszej Nocy Filmowej. Zapewnimy popcorn i napoje, wystarczy usiąść wygodnie i cieszyć się występem.
kisyepp02.jpg
Odkryj góry Mátra podczas naszych pieszych wycieczek z przewodnikiem. Nasi doświadczeni przewodnicy zabiorą Cię w malowniczą podróż przez góry, podczas której odkryjesz ukryte skarby i zapierające dech w piersiach widoki.
Egerben pihensz? Sétáltál a belvárosban, a várban, kipróbáltad a fürdőket, és új élményre vágysz? Terepjárózz velünk!

Baktai borkóstoló terepjárós túra

Az általad kért egri helyszínen foglalhatod el a kényelmes (na jó, ez irónia, a terepjárózás nem a kényelemről szól) ülésedet a terepjáróban, és már hasítunk is a 24-esen Egerbakta felé! ...ez így még túl egyszerű lenne, vigyünk bele izgalmakat!

Az Eger tábla után nem sokkal, a szőlőföldek és hétvégi házak között kanyargó murvás, agyagos útra térünk, ahol az emelkedőről jobbra tekintve elénk tárul Eger és az Eged-hegy. Kicsi kacsázás után átkecmergünk Egerbaktán (az útburkolatot tekintve ez is terepjárós élmény), majd a hegynek fölfelé tartva, az 51-es kilométernél a Gyarmati Bortár saját útjára térünk.

Itt olyan borkóstolóban lesz részetek, mint még soha!

A szőlőföldek között érjük el a szőlőhegy legmagasabb pontját, ahol beláthatjátok a környéket Visontától a Bél-kőig! És nemcsak körpanoráma vár, hanem Gyarmati László borász is, aki megkóstoltatja veletek a legfinomabb egri borokat, miközben a szőlőkről, a borászatról is mesél. A borkóstolót igény szerint sajtos piknikkosárral dobhatjátok föl, sőt a borkóstoló után vásárolhattok is a nedűkből.

A borkóstoló után Bakta felé térünk vissza, majd a gerincen Eger felé vesszük az irányt.

Ez az egyik kedvenc útvonalunk! A kilátás gyönyörű, és ha eddig nem is érdekeltek a borok, ahogyan Gyarmati László beszél róluk és a szőlőről, sajnálni fogod, hogy nem borász lettél!

A túra időtartama (állásidővel együtt) kb. 2 óra hossza, ára 32 000 Ft/autó, a borkóstoló díja 5000 Ft/fő. Igény szerint házi péksütis, kézműves erdélyi sajtos piknik kosár ára 3000 Ft/fő.

k4-topless_edited.jpg

Egerszalókon pihensz? Már ráncosra áztattad a lábujjaidat a fürdőben, körbejártad a sódombot, imádod a környéket, és új élményre vágysz?

Vagy a fürdőzés mellett szeretnél valami mást is kipróbálni? 

Piknik vagy borkóstoló terepjárós túra

A megbeszélt időpontban és helyen pattantok be a terepjáróba, és a K2-vel párhuzamosan futó, szőlőhegyek között kanyargó mezőgazdasági úton jutunk el a 25-re kanyarodva a Szépasszonyvölgybe, majd ugyanezen az útvonalon vissza Egerszalókra.

Ez az útvonal a különböző időjárási viszonyok között is biztonságosan járható, és bizony vannak kalandos, rázósabb szakaszai, ráadásul oda-vissza gyönyörű!

A szőlőhegyekről – Egerszalók felől közelítve Egert – csodaszép kilátás nyílik a városra, a távolba futó szőlőültetvények látványa mindenki szívét megdobogtatja! A vadvilág arrafelé nem fél mutatkozni, szarvasok, nyulak ugrálnak az autó körül, madarak rebbennek föl előttünk, ami főleg a nyitott terepjáróból fantasztikus élmény!

A borok szerelmesei borkóstolón vehetnek részt, akik pedig inkább a pocakjukat kényeztetnék, szép idő esetén panorámás kilátással piknikezhetnek. A piknik-kosár finom egri bort, péksüteményt, vajat és erdélyi sajtkülönlegességeket tartalmaz.

A túra időtartama a kapcsolt programok nélkül, útviszonyoktól függően egy-másfél óra.

A terepjáróval/terepjárón való szelfizést az időtartamba nem számoljuk bele

Élménytúra ára a kapcsolt programok nélkül: 25 000 Ft/autó

Piknik túra: 28 500 Ft/autó + 3000 Ft/fő

Borkóstoló túra: 32 000 Ft/autó + 5000 Ft/fő

bottom of page