top of page

Erdőt-hegyet járni túrabakancsban is fantasztikus élmény, de miért ne próbálnád ki terepjáróval? Ha érdekel a Mátra négy keréken, foglalj időpontot! 

terepeslogo_uj.png
A túrák során engedélyezett útvonalakon haladunk, hogy ne tegyünk kárt a természeti kincsekben, remek kilátóhelyekre, borkóstolóra és népszerű látnivalókhoz viszünk el.
Terepjárós túrák előre egyeztetett időpontban!
Élmény a Mátrában, négy keréken!
Az, hogy melyik útvonal használható, nagyban függ az időjárástól is, mely befolyásolja a terepviszonyokat. A túrákat márciustól októberig, előre egyeztetett időpontban indítjuk. A borkóstoló és gasztro túrákra két nappal előre egyeztessétek!
jeep02.jpg
Az útvonalak időjárás függvényében változhatnak!
Milyen úti célok közül választhatsz? Panoráma útvonalon viszünk megnézni a volt recski munkatábort, erdei úton közelítjük meg a bükkszéki Salvus fürdőt, vagy a mesés siroki sziklavárat.
kisyepp02.jpg
Fedezd fel a Mátrát 4x4 túráinkkal! A túrák áráról, helyéről, a benne foglalt programokról érdeklődj elérhetőségeinken, vagy görgess lejjebb!
Egerben pihensz? Sétáltál a belvárosban, a várban, kipróbáltad a fürdőket, és új élményre vágysz? Terepjárózz velünk!

Baktai borkóstoló terepjárós túra

Az általad kért egri helyszínen foglalhatod el a kényelmes (na jó, ez irónia, a terepjárózás nem a kényelemről szól) ülésedet a terepjáróban, és már hasítunk is a 24-esen Egerbakta felé! ...ez így még túl egyszerű lenne, vigyünk bele izgalmakat!

Az Eger tábla után nem sokkal, a szőlőföldek és hétvégi házak között kanyargó murvás, agyagos útra térünk, ahol az emelkedőről jobbra tekintve elénk tárul Eger és az Eged-hegy. Kicsi kacsázás után átkecmergünk Egerbaktán (az útburkolatot tekintve ez is terepjárós élmény), majd a hegynek fölfelé tartva, az 51-es kilométernél a Gyarmati Bortár saját útjára térünk.

Itt olyan borkóstolóban lesz részetek, mint még soha!

A szőlőföldek között érjük el a szőlőhegy legmagasabb pontját, ahol beláthatjátok a környéket Visontától a Bél-kőig! És nemcsak körpanoráma vár, hanem Gyarmati László borász is, aki megkóstoltatja veletek a legfinomabb egri borokat, miközben a szőlőkről, a borászatról is mesél. A borkóstolót igény szerint sajtos piknikkosárral dobhatjátok föl, sőt a borkóstoló után vásárolhattok is a nedűkből.

A borkóstoló után Bakta felé térünk vissza, majd a gerincen Eger felé vesszük az irányt.

Ez az egyik kedvenc útvonalunk! A kilátás gyönyörű, és ha eddig nem is érdekeltek a borok, ahogyan Gyarmati László beszél róluk és a szőlőről, sajnálni fogod, hogy nem borász lettél!

A túra időtartama (állásidővel együtt) kb. 2 óra hossza, ára 32 000 Ft/autó, a borkóstoló díja 5000 Ft/fő. Igény szerint házi péksütis, kézműves erdélyi sajtos piknik kosár ára 3000 Ft/fő.

k4-topless_edited.jpg

Egerszalókon pihensz? Már ráncosra áztattad a lábujjaidat a fürdőben, körbejártad a sódombot, imádod a környéket, és új élményre vágysz?

Vagy a fürdőzés mellett szeretnél valami mást is kipróbálni? 

Piknik vagy borkóstoló terepjárós túra

A megbeszélt időpontban és helyen pattantok be a terepjáróba, és a K2-vel párhuzamosan futó, szőlőhegyek között kanyargó mezőgazdasági úton jutunk el a 25-re kanyarodva a Szépasszonyvölgybe, majd ugyanezen az útvonalon vissza Egerszalókra.

Ez az útvonal a különböző időjárási viszonyok között is biztonságosan járható, és bizony vannak kalandos, rázósabb szakaszai, ráadásul oda-vissza gyönyörű!

A szőlőhegyekről – Egerszalók felől közelítve Egert – csodaszép kilátás nyílik a városra, a távolba futó szőlőültetvények látványa mindenki szívét megdobogtatja! A vadvilág arrafelé nem fél mutatkozni, szarvasok, nyulak ugrálnak az autó körül, madarak rebbennek föl előttünk, ami főleg a nyitott terepjáróból fantasztikus élmény!

A borok szerelmesei borkóstolón vehetnek részt, akik pedig inkább a pocakjukat kényeztetnék, szép idő esetén panorámás kilátással piknikezhetnek. A piknik-kosár finom egri bort, péksüteményt, vajat és erdélyi sajtkülönlegességeket tartalmaz.

A túra időtartama a kapcsolt programok nélkül, útviszonyoktól függően egy-másfél óra.

A terepjáróval/terepjárón való szelfizést az időtartamba nem számoljuk bele

Élménytúra ára a kapcsolt programok nélkül: 25 000 Ft/autó

Piknik túra: 28 500 Ft/autó + 3000 Ft/fő

Borkóstoló túra: 32 000 Ft/autó + 5000 Ft/fő

bottom of page