top of page

EVENT Welcome to Jelkő ház Terpes, your perfect destination for a relaxing and fun-filled vacation. Our apartment hotel is surrounded by the beautiful Mátra mountains, where you can enjoy the peaceful sounds of nature and explore the area in a 4x4 vehicle. We offer a variety of events and activities throughout the year to make your stay even more enjoyable.

terepeslogo_uj.png
Join us for our weekly Wine Tasting event, where you can sample some of the finest local wines. Our knowledgeable staff will guide you through the tasting, while you enjoy the stunning views from our terrace.
Wine Tasting: Every Friday at 6pm
Cooking Classes: Learn how to make traditional Hungarian dishes with our experienced chef, using fresh, locally sourced ingredients.
Our classes are suitable for all levels, from beginners to advanced cooks. You'll get to enjoy your creations at the end of the class, along with a glass of wine.
jeep02.jpg
When: Classes are held on Saturdays at 11am
Enjoy a relaxing evening with our Movie Night event. We'll provide the popcorn and drinks, all you have to do is sit back and enjoy the show.
kisyepp02.jpg
Explore the Mátra mountains with our guided hiking tours. Our experienced guides will take you on a scenic journey through the mountains, where you'll discover hidden gems and breathtaking views.
Egerben pihensz? Sétáltál a belvárosban, a várban, kipróbáltad a fürdőket, és új élményre vágysz? Terepjárózz velünk!

Baktai borkóstoló terepjárós túra

Az általad kért egri helyszínen foglalhatod el a kényelmes (na jó, ez irónia, a terepjárózás nem a kényelemről szól) ülésedet a terepjáróban, és már hasítunk is a 24-esen Egerbakta felé! ...ez így még túl egyszerű lenne, vigyünk bele izgalmakat!

Az Eger tábla után nem sokkal, a szőlőföldek és hétvégi házak között kanyargó murvás, agyagos útra térünk, ahol az emelkedőről jobbra tekintve elénk tárul Eger és az Eged-hegy. Kicsi kacsázás után átkecmergünk Egerbaktán (az útburkolatot tekintve ez is terepjárós élmény), majd a hegynek fölfelé tartva, az 51-es kilométernél a Gyarmati Bortár saját útjára térünk.

Itt olyan borkóstolóban lesz részetek, mint még soha!

A szőlőföldek között érjük el a szőlőhegy legmagasabb pontját, ahol beláthatjátok a környéket Visontától a Bél-kőig! És nemcsak körpanoráma vár, hanem Gyarmati László borász is, aki megkóstoltatja veletek a legfinomabb egri borokat, miközben a szőlőkről, a borászatról is mesél. A borkóstolót igény szerint sajtos piknikkosárral dobhatjátok föl, sőt a borkóstoló után vásárolhattok is a nedűkből.

A borkóstoló után Bakta felé térünk vissza, majd a gerincen Eger felé vesszük az irányt.

Ez az egyik kedvenc útvonalunk! A kilátás gyönyörű, és ha eddig nem is érdekeltek a borok, ahogyan Gyarmati László beszél róluk és a szőlőről, sajnálni fogod, hogy nem borász lettél!

A túra időtartama (állásidővel együtt) kb. 2 óra hossza, ára 32 000 Ft/autó, a borkóstoló díja 5000 Ft/fő. Igény szerint házi péksütis, kézműves erdélyi sajtos piknik kosár ára 3000 Ft/fő.

k4-topless_edited.jpg

Egerszalókon pihensz? Már ráncosra áztattad a lábujjaidat a fürdőben, körbejártad a sódombot, imádod a környéket, és új élményre vágysz?

Vagy a fürdőzés mellett szeretnél valami mást is kipróbálni? 

Piknik vagy borkóstoló terepjárós túra

A megbeszélt időpontban és helyen pattantok be a terepjáróba, és a K2-vel párhuzamosan futó, szőlőhegyek között kanyargó mezőgazdasági úton jutunk el a 25-re kanyarodva a Szépasszonyvölgybe, majd ugyanezen az útvonalon vissza Egerszalókra.

Ez az útvonal a különböző időjárási viszonyok között is biztonságosan járható, és bizony vannak kalandos, rázósabb szakaszai, ráadásul oda-vissza gyönyörű!

A szőlőhegyekről – Egerszalók felől közelítve Egert – csodaszép kilátás nyílik a városra, a távolba futó szőlőültetvények látványa mindenki szívét megdobogtatja! A vadvilág arrafelé nem fél mutatkozni, szarvasok, nyulak ugrálnak az autó körül, madarak rebbennek föl előttünk, ami főleg a nyitott terepjáróból fantasztikus élmény!

A borok szerelmesei borkóstolón vehetnek részt, akik pedig inkább a pocakjukat kényeztetnék, szép idő esetén panorámás kilátással piknikezhetnek. A piknik-kosár finom egri bort, péksüteményt, vajat és erdélyi sajtkülönlegességeket tartalmaz.

A túra időtartama a kapcsolt programok nélkül, útviszonyoktól függően egy-másfél óra.

A terepjáróval/terepjárón való szelfizést az időtartamba nem számoljuk bele

Élménytúra ára a kapcsolt programok nélkül: 25 000 Ft/autó

Piknik túra: 28 500 Ft/autó + 3000 Ft/fő

Borkóstoló túra: 32 000 Ft/autó + 5000 Ft/fő

bottom of page